Door de wereldwijde uitbraak van het corona virus verkeerd de WLS in de problemen. Ook zij ondervinden de gevolgen van de corona uitbraak. Zuid-Afrika zit in een complete lock down en alle trails voor de komende tijd zijn afgelast. Hierdoor is hun toekomst en dat van de gidsen (onze gidsen zoals onder anderen Rodney, Mandla, Zondi, Siphiwe) financieel zeer onzeker. We willen onze partner steunen en daarom vragen we jouw bijdrage. Bijvoorbeeld 10 euro, 25 euro of 100 euro. Meer mag natuurlijk ook! Elke bijdrage gaat direct naar de gidsen om hen te voorzien in hun levensvoorziening.

De FNL wil ook in deze tijd haar community de kans bieden om de natuur in te gaan. Daarom zijn we een 9-daagse virtuele trail aan het ontwikkelen met onze gidsen. Meer informatie volgt in een volgende nieuwsbrief.
 
Overigens gaat het goed met onze gidsen. We hebben regelmatig contact met hen. Ze wensen de FNL community het allerbeste en hopen in het najaar weer op trail te kunnen.

Extra aandacht willen we vragen voor de Wilderness Leadership School (WLS) in Zuid Afrika. Zij hebben het heel moeilijk omdat de inkomsten opgedroogd zijn en ze de salarissen van de gidsen niet kunnen betalen. Daarom vragen we je om een donatie. Het zou fantastisch zijn als we onze partner vanaf het begin kunnen steunen. 

Met natuurlijke groet,
Wiet de Bruijn
Voorzitter FNL

Filmpje WLS gidsen

De Wilderness Leadership School (WLS) is een non-profit organisatie gebaseerd op de wijsheid van twee grote visionairs. Magqubu Ntombela en Ian Player. Ze voorzagen zo'n 65 jaar geleden dat onze samenleving zou verarmen door de scheiding tussen de samenleving en de wilde plekken op aarde. Een Wildernistrail werd de manier om mensen van alle leeftijden, rassen, culturen en overtuigingen in contact te brengen met de natuur zodat ze opnieuw verbinding kunnen maken met het ritme van de aarde. Dit heeft het grote impact gehad op het bewustzijn van iedereen die heeft deelgenomen. Zo'n 80.000 mensen hebben een, onder begeleiding van de WLS, deelgenomen aan een wilderness trail. De WLS stond daarmee aan de wieg van de geboorte van de FNL in 2003. Samen hebben we de afgelopen 17 jaar vele trails verzorgt naar o.a. Imfulozi. En daarmee een blijvende verandering teweeggebracht bij vele Nederlandse deelnemers. Velen van hen zijn zelf ambassadeurs geworden voor verandering en bescherming van het milieu.

De gidsen komen uit gebieden rond het iconische iMfolozi-reservaat en zoals elke gids zich heeft ontwikkeld in zijn tijd bij Wilderness Leadership School, hebben hun gemeenschappen dat ook. Deze gidsen spelen een actieve rol als mentor en leider in hun gemeenschap. Alle gidsen worden aangemoedigd om binnen hun eigen gemeenschappen een programma voor sociale verantwoordelijkheid te ontwikkelen. De WLS ondersteunt hen hierin door bijvoorbeeld deze projecten te beheren om de ontwikkeling van de gidsen en hun gemeenschappen te verzekeren.

In het licht van het totale inkomstenverlies als gevolg van de Covid-19-pandemie op het gebied van toerisme, is onze echte zorg als verantwoordelijke organisatie de toekomst van deze opmerkelijke mensen op wie uitgebreide families, gemeenschappen en zelfs onze nalatenschap voor natuurbehoud steunen. Door het wegvallen van al onze inkomsten, de trails voor individuele deelnemers, de trails vanuit de FNL en de trails vanuit de scholen, is onze toekomst en dat van de gidsen financieel zeer onzeker. Om de toekomst van ons en daarmee van onze gidsen zeker te stellen vragen we om een bijdrage. Maak je keuze en doneer daarom vandaag nog.
 
FNL stelt zich garant voor het feit dat deze gelden rechtstreeks worden overgemaakt naar de WLS.

Sponsor hier!

 

Back to overview